Hassela Skomakaren är ett HVB-hem, centralt beläget i Eslöv, nära till kollektivtrafik, skolor och service. Vi har 10 platser för ungdomar i åldern 14-20 år, efter placeringen har vi möjlighet att erbjuda träning i eget boende i form av utslussningslägenheter.

Vi tar emot ungdomar med psykosocial problematik och ungdomar som är på väg att hamna i missbruk eller kriminalitet. Det gemensamma är att vardagen inte fungerar hemma eller på tidigare boende. Hassela Skomakaren tar även emot ungdomar som är i behov av utslussning efter placeringar längre hemifrån.

Målet med vår insats är att ungdomarna ska ha en trygg, utvecklande och kärleksfull tillvaro under tiden hos oss.  Genom att ge den unge kunskaper om sig själv, sin historia och sin aktuella situation rustas den unge för ett fungerande socialt liv efter placeringen.

För att underlätta relationsskapandet arbetar och bor vi med ungdomarna flera dygn i sträck. Alla ungdomar går i grundskola eller gymnasium utanför boendet. Vårt arbete utgår ifrån Rädda Barnens TMO, trauma medveten omsorg, där fokus läggs på trygghet, relationer och coping. Vi arbetar också med normalisering där ungdomarna får vara med och ta del av de vardagliga sysslorna i hemmet och genom uppmuntran till fritidssysselsättning utanför hemmet.  

Vårt arbete bedrivs av behandlingspedagoger och socionomer med mottot:

Det finns inga hopplösa fall, bara hopplösa situationer, och situationer kan förändras.

För mer info:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ring föreståndare Yvonne Svedman

Direkt: 046-2704370

Skomakaren HVb-hem: 0413-191 55

Växeln: 046-18 43 80
 

Tillståndsbevis Hassela Skomakaren

SSIL_Kvalitetsindex_2016

Tillsyn_2016

 

Skomakaren HVB-hem
Skomakaren HVB-hem är ett familjärt boende för ungdomar 14-20 år med psykosocial problematik och begynnande missbruk.
HVB
Hassela Mentorskap
Hassela Mentorskap är en behovsanpassad öppenvårdsbehandling som vänder sig till flickor och pojkar mellan 13-24 år och vid behov, även deras familjer.
öppenvård
M.A.P
MAP är en omfattande öppenvårdsbehandling för unga vuxna i åldern 16-24 år som befinner sig i ett aktivt drogmissbruk.
öppenvård
Hassela Junior
Hassela Junior är en behovsanpassad öppenvårdsbehandling som vänder sig till flickor och pojkar mellan 7-12 år och deras familjer.
öppenvård
Eftervård
Hassela Eftervård riktar sig till ungdomar i åldern 13-24 år som är färdiga med sin behandling.
öppenvård
Verksamhetsblogg
Nyheter från våra verksamheter
nyheter