Hassela Skåne söker Behandlingspersonal

Arbetsuppgifter

Kvalificerat behandlingsarbete i öppenvård.

Vi söker en medarbetare med adekvat grundutbildning, såsom behandlingspedagog, socionom eller utbildning som prövas likvärdigt samt med dokumenterad kunskap/erfarenhet kring arbete med barn och ungdomar. Vidareutbildning, såsom ACRA, Hap, MI, Familjebehandling, är en merit.

Vi letar efter en engagerad behandlare som passar in i vår arbetsgrupp och som är villig att göra det lilla extra. Du får privilegiet att ingå i ett arbetsteam där vi har möjlighet att verkligen kunna påverka och förändra barn och ungdomars livsvillkor.

B-körkort krävs.

Våra verksamheter

Hassela Junior

En behovsanpassad öppenvårdsinsats för barn i åldern 7-12 år och deras familjer. Man arbetar i team, där varje barn har en egen mentor och föräldrarna har en familjebehandlare som också fungerar som samordnare i uppdraget. Vi arbetar konkret i barnens vardag och finns med i de situationer där barnen och deras familjer är i behov av stöd men har också samtal med både föräldrar och barn.

Hassela Mentorskap

En behovsanpassad öppenvårdsinsats för ungdomar i åldern 13-21 år och då det finns möjlighet, även deras familjer. Ofta handlar uppdragen om att stötta skolgång och familjerelationer samt att arbeta med att vägleda och stötta ungdomarna till en positiv vardag, fri från kriminalitet, missbruk och psykiskt illabefinnande.

Mentorskapets avvänjningsprogram, MAP

Ett behandlingsprogram vi utarbetat i nära samarbete med forskare inom missbruksvården i Skåne och med utgångspunkt från många års erfarenhet av arbete med ungdomar och missbruk. Vi riktar oss till ungdomar och unga vuxna i åldern 16-24 år som befinner sig i ett aktivt cannabismissbruk där en vanlig öppenvårdskontakt inte räcker till.

MAP är ett 16 veckor långt schemalagt heldagsprogram där arbetet utgår från enskilda samtal enligt ACRA och HAP och innehåller utöver det ett arbete för att ge ungdomarna en ökad självkännedom och tillit till sin egen förmåga.

I samtliga verksamheter förutsätts att personalen är flexibel och brinner för sin roll som behandlare hos oss. All personal är tillgänglig dygnet runt för akuta händelser i de familjer man ansvarar för. Arbetstiden kan variera beroende på uppdrag och verksamhet). Personalen har tillgång till handledning dygnet runt.

För mer info om de olika verksamheterna, se vår hemsida www.hasselaskane.se

 

Eventuella frågor besvaras av VD Jan-Åke Eriksson, tel: 046-2704362

 

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning (som inleds med en provanställning)
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schemalagd
Antal platser: 1

Sista ansökningsdag: 2018-09-09

Skicka din ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skomakaren HVB-hem
Skomakaren HVB-hem är ett familjärt boende för ungdomar 14-20 år med psykosocial problematik och begynnande missbruk.
HVB
Hassela Mentorskap
Hassela Mentorskap är en behovsanpassad öppenvårdsbehandling som vänder sig till flickor och pojkar mellan 13-24 år och vid behov, även deras familjer.
öppenvård
M.A.P
MAP är en omfattande öppenvårdsbehandling för unga vuxna i åldern 16-24 år som befinner sig i ett aktivt drogmissbruk.
öppenvård
Hassela Junior
Hassela Junior är en behovsanpassad öppenvårdsbehandling som vänder sig till flickor och pojkar mellan 7-12 år och deras familjer.
öppenvård
Eftervård
Hassela Eftervård riktar sig till ungdomar i åldern 13-24 år som är färdiga med sin behandling.
öppenvård
Verksamhetsblogg
Nyheter från våra verksamheter
nyheter